Stopp ! Nu är det stopp….

När ett projekt är klart – så väntar nästa. Vi har sålt sommarstugan och därför kommer jag inte blogga så mycket kring det stora projekt som annars tog större del av sommaren. Det var just tiden som gjorde att vi valde att sälja och gå vidare. Nu ska vi istället hyra stuga varje sommar för att njuta av semestern.

Sagt och gjort – Vi hyrde en stuga nära havet för 2900kr per vecka. Känns helt överkomligt med tanke på vad vi la på renoveringar och allt annat på gamla stugan. Frid och fröjd….nja….

Det visade sig att stugan hade stopp i avloppet. Kökets avlopp gick omöjligen att använda. Så vi fick slänga ut diskvattnet allt efter hand. Egentligen ingen större fara så vi inte ens hade avlopp på vårat förra ställe. Men när man väl hyr något så förväntar man sig att det ska fungera. Vad göra?

Testade att ringa Rörassistansen men jag ville självklart att kostnaden skulle läggas på stugägaren. Han å sin tur menade att han inte var beredd att betala jouravgift (var ju helg) utan att bo i stugan till reducerat pris denna gång istället. Kan på ett sätt hålla med då jourtider är betydligt dyrare. Någon spolning eller rensning blev det alltså inte.  Och här har vi nackdelen med att hyra. Du vet inte vad du får, eller ens att du får hjälp om oturen är framme. Men är det värt det? Ja absolut. Vi bodde nu nästan gratis en helg mot att vi fick bära diskvattnet – vilket vi alltid förr har gjort. Men just den uthyraren åker vi inte till fler gånger – iallafall inte på helger.