Skriv upp dina duktiga hantverkare

Två saker är helt klart säkra efter flera badrumsrenoveringar och även andra renoveringar i huset.

  1. Det är svårt att hitta hantverkare som utför lite mindre jobb
  1. Det är ännu svårare att hitta BRA hantverkare som utför lite mindre jobb

Det är helt klart tydligt att hantverkare är ett bristyrke och att de därmed kan välja lite mellan de jobb som erbjuds. När jag ringde runt för att få hjälp med att byta ut en vägg visade det sig att det skulle ta en dag och att det var för litet jobb för många snickare. Byggnationstiden var helt enkelt för kort. Det samma var det när vi vill bygga om nere i källaren och tvättstugan. Lösningen blev helt enkelt att bunta ihop en massa småjobb så att snickaren fick komma minst en vecka.

Men sen gäller det att hitta en bra hantverkare också. Kan säga att vissa rörmokare som vi anlitat aldrig mer sätter sin fot hos oss. De utförde ett bra jobb men det handlar inte bara om det. Det handlar om att lova vad man håller också. Stefanssons Golv som gjorde våtrumsjobben i tvättstugan och renoverade lilla badrummet uppe kom klockan 8 när de sa att de skulle komma klockan 8. En självklarhet kan man tycka men genom åren är de det bästa företaget vi anlitat. För de håller vad de lovar även gällande tider.

Fick en tanke när jag tittade runt på www.byggföretag.net och såg att de hade ett byggregister med företag som de rekommenderade. Ett sådant ska jag skapa på denna sida. Med hantverkare som jag kan rekommendera eller som mina vänner kan rekommendera. Kan lova att den blir uppskattad av vännerna på Facebook. Självklart ska jag kräva att alla skriven en liten kommentar om vilket bygge som genomförts och resultatet. Sen ska det bara vara vänner som skriver. Inte som på REKO och REJTA där företagarna lätt kan gå in själv och bedöma sitt eget arbete…