Sista steget – Att få bort skräpet

Om man vill renovera själv eller inte beror främst på kunskap, tid och ork. Visst kan man göra en hel del själv i badrummet även om jag skulle rekommendera att man tar in hjälp på fuktspärrar, kakel och liknande. Men samtidigt är det inte alla badrum som man behöver vara så noga med. Vi har exempelvis ett litet badrum (eller toalett skulle vara mer rätt ord) nere. Den hade vi kunnat renovera själv om vi velat.

När vi renoverade senast insåg vi att vi inte tänkt på en punkt. Skräpet. Det samlades på tomten och var varken trevlig för oss eller för våra grannar. Om det blir en stor renovering i framtiden kommer vi överväga tanken på att hyra container. Ett genialiskt sätt att bli av med all skräp. Vi gjorde så när svärfar skulle röja ur sitt garage. Vi kontaktade ett företag som körde ut en hyrcontainer och sedan fick vi ha den ett antal dagar. Om vi ville kunde vi behålla den så länge vi ville och sedan ringa när de skulle komma och hämta skräpet. Smidigt och verkligen kostnadseffektivt. Det ska ju jämföras mot att hyra släp och lägga ner en hel dag på att åka fram och tillbaka fem gånger till återvinningen.

Trodde först att man bara kunde hyra container i storstan men det funkade till och med i lilla Horndal så det är uppenbarligen en tjänst som efterfrågas över hela landet.

Vi hyrde då en container där man fick lägga i blandat avfall. Klart enklast. Men vill man kan man lika gärna beställa en där man bara har trä eller annat i. Det blir då lite billigare eftersom de inte behöver sortera på sophämtningsföretaget.

Med tanke på vår lathet så blir det troligtvis en container i framtiden. En som man kan lägga allt i. Jag betalar hellre en liten slant än att stå och sortera själv.

Så Container  är dagens tips.