Neutralt är TRÅKIGT !

Med tre badrumsrenoveringar bakom oss (ett i gamla huset och två här) samt brorsans renovering nu på gång så har vi i alla fall lärt oss en del om vad man ska tänka på. En sak är att det är alldeles för lätt att hamna i ”tråktänk”. Förr visst är det tidlöst och snyggt med standardvitt kakel? Kanske – men hur personligt blir det. När alla andra rum i hemmet inreds personligt är ofta badrummet och kanske ännu mer de små toalettrummen ännu mer standardiserade. Men egentligen finns det inte någon anledning.

Visserligen ska man tänka på att det kakel som sätts upp även kommer att påverka priset på huset när det säljs. Tapet är lätt att byta – inte kakel. Men bara man vågar lite mer än vanligt kommer det få en personlig touch.

När det sedan kommer till badrumsinredning kan man tänka än mer estetiskt och personligt. De går ju lätt att byta ut om man skulle tröttna. Visst finns det en viss funktion som ska uppfyllas men jag tycker man borde våga mer. Våga lägga ner lite mer pengar på inredningen om inte annat. Först lägger man ca 100.000kr på ett nytt badrum – varför då snåla på inredningen.

Vad är ett personligt badrum för mig? Skulle säga att det på ett eller annat vis matchar resten av hemmet. Sen vad det betyder är helt personligt.