Några förberedelsetips

Innan man påbörjar sin badrumsrenovering finns det en rad saker som är bra att tänka på. Många känner till att planering är A och O för att lyckas med en badrumsrenovering man är helt nöjd med sedan ­– och så även jag. Både vad gäller det hantverksmässiga resultatet samt den summa pengar som lagts ner. I mitt eget efterforskande har jag kommit fram till ett par saker som jag vill dela med mig till den som ska renovera badrummet.

Att bestämma stil

Innan du ens börjar planeringen av badrummet är det bra att scanna marknaden. Vad är det egentligen som finns? Till vilka priser kan man komma över det? När du väl har bildat dig en ganska tydlig uppfattning om vilken stil och vilka badrumsmöbler du vill ha, kan funktionen börja tas i åtanke.

Att tänka för mycket på detaljer i det här skedet är slöseri med tid, vilket jag har lärt mig av erfarenhet. Fundera istället på de stora sakerna. Till exempel:

  • Behövs fler än ett handfat?
  • Ska det finnas dusch, badkar eller både och? Läs på om olika badrumsrenoveringar på webbplatser, magasin osv. Så får du en tydligare bild.
  • Hur mycket yta vill du tillägna förvaring?

Och så vidare.

Påverkas inte för mycket av rådande trender

Många badrumsrenoveringar görs kanske inte riktigt med långsiktighet i åtanke. Påverkas man för mycket av rådande trender finns en överhängande risk att badrummet känns påtagligt oaktuellt om bara ett fåtal år. Genom att satsa på tidlösa material får man ett badrum som håller länge. Det här är bra att ha i åtanke om du planerar att sälja huset inom en överskådlig framtid. Ett badrum som inte är tidlöst, eller som helt enkelt är väldigt speciellt, kan skrämma iväg spekulanter. Börjar de redan på visningen tänka att ”badrummet måste nog göras om”, kan du säkerligen inte räkna med lika höga bud.