Man får vänta till Mars…

I mitt jobb har jag skrivit en del om kreditkort och insett att det är stor skillnad på deras bonussystem. Vad har då detta med vår renovering att göra…. Jo – det gäller att planera sina inköp för att spara rejält.

Ett kort som jag nyss skrev om var Ikano Banks Kreditkort som jag läste om här. Ett kort som har ett udda bonussystem. Varje månad väljs en bransch ut och allt som handlas inom den branschen ger en viss rabatt. I vintras när julklapparna skulle köpas in var det exempelvis 10% rabatt på alla leksaksbutiker. Med tre barn hemma var det ganska givet vilket kort jag valde när jag köpte julklapparna. Bonusen den månaden klådde frugans bonus på hennes kort på hela året.

I Maj när många sätter igång med att bygga om på sommarstugorna har bonusprogrammet 5% på byggvaror. Vi kommer att renovera altanen för närmare 20.000kr vilket gör att jag får tillbaka 1000kr på kortet den månaden. Så dagens tips är helt enkelt att planera renoveringsbehoven eller rättare sagt i alla fall planera inköpen. Det blir väldigt mycket billigare i längden om man kan utnyttja bonussystemet.

Vi hade en diskussion om vi skulle  spara ihop pengar eller låna till altaninköpet.  Det blev en slags mix. Jag får köpa allt material i maj. Det blir sedan två månaders kredit utan ränta på kortet. Sen väntar vi ännu två månader och betalar en viss ränta. Sen betalar vi av det. Vinsten på bonusen tar ut räntan och vi får därmed fyra månader räntefritt utan att betala en krona. Då är det jul igen och vi vet vad som väntar under granen.

Men det är ändå lite konstigt. Att ett gratis kort kan ge rabatter på tusenlappar per år. Bygger det helt och hållet på att vi inte ska vilja betala i tid och betala ränta på det vi köper med kortet? Men varför bry sig – vi fick vad vi ville ha.