Kaffe – JA TACK

Att lägga ner energi och tid blandat med kraft på husrenoveringar tar på krafterna. Ett bra sätt för att orka hålla energin uppe är just kaffe. Detta har hjälpt många gånger på småtimmarna eller efter jobbet när energin kanske inte är på topp. En dubbel espresso brukar ge effekt och man orkar återigen fokusera på uppgifterna och kroppen får lite oväntad kraft från detta.

I alla fall när det gäller enklare renovering. När det kommer till badrumsrenovering så ska jag direkt säga att kaffet hjälpte mig nada. Inte kostigt eftersom jag inte utförde något själv. Här gäller det att hålla fingrarna borta och låta de kunniga ta hand om det. Jag serverade kaffe visserligen till dem.

Att istället serva hantverkaren med gott espresso kaffe i en snygg espresskopp känns betydligt bättre än att själv ligga där på alla fyra och försöka lista ut vart man skall sätta nästa kakelplatta. Så all heder till alla kakelsättare där ute som kryper omkring på alla fyra hemma i de svenska folkhemmen och utför bra arbeten. Tror det finns betydligt fler av oss som hellre ställer upp och servar och bjuder på kaffe och bulle än att man själv ligger där.

Med tanke på rotavdraget så är känslan att betydligt fler valt alternativet att plocka in arbetskraften istället för att göra det själva. Detta har även visat sig vara bra för branschen då det skapat fler jobb. Samtidigt som man personligen kan luta sig tillbaks i fåtöljen och sippra på en dubbel espresso efter att man slängt in sina hela kaffebönor i kvarnen och sedan slagit på espressomaskinen för att leka loss och testa nya karaktärer på kaffet.