Inreder ni med design? Eller har ni pengar kvar…

Men allvarligt – ska en liten glasvas kosta 3 000 kr? Ska en matta kosta 5 000 kr och en krok till handduken 850 kr? Då kan jag lika gärna gå och köpa en tandborste i guld också om målet är att så snabbt som möjligt bli av med pengarna. Enda fördelen med dessa priser skulle väll vara att renoveringsprojekten skulle avslutas snabbt som blixten eftersom budgeten är sprängd redan efter fösta inköpen.

Här ber man frugan att kolla upp inredning till badrummet nere, det vi renoverade klart förra året men som ”bara” haft ett par lister kvar. Som alltid blir det en skitsak kvar och sen börjar jag på nått nytt. Men hur som haver – så tar hon fram en lyxmatta för 5000 spänn ! Ja, i hennes värd är det säkert inte lyxmatta utan DESIGN.

Är så fett less på detta ord – DESIGN. För det känns som att jag kan gå in på Rusta och köpa en matta för 400 kr men så fort man sätter ordet DESIGN på lappen så får man även lägga på en nolla. Ärligt talat ser jag inte stor skillnad på dessa mattor.

Så – hur gör ni? En budget för inredningen, en för renoveringen? Det går ju inte ha det i samma pott liksom. Eller kan man välja att regla upp lite mindre för att ha råd med en matta när ytskiktet är på plats?

Sitter nu och skissar på hur altanen och uteplatsen ska bli. Det kommer bli nästa projekt och jag tänkte ni skulle få följa med från A till Ö. Men i min planering har jag inte nämnt DESIGN. Har inte budgeterat för DESIGN-inredning. Kanske dags att göra det – för husfridens skull.