Hur återställs ett badrum?

Det har blivit en hel diskussion om badrumsrenoveringar och inredning med grannen de senaste dagarna. Orsaken är viss renovering kommer att behöva ske och att då föreningen ska återställa dessa badrum till ”Samma skick som innan renoveringen”.

Ja, det är ju lätt att säga – men vad innebär det? De som har en gammal plastmatta och gamla fula badrumsmöbler behöver inte ju inte fundera så mycket. De kommer oavsett vinna på det hela. Men vi då, som renoverade ena badrummet för två år sedan. Kommer vi få samma standard? Finns det någon övre gräns på vad man kan få välja och få ersättning för? Grannens badrum kostade närmare 180.000kr. Inte så konstigt med riktigt designade badrumsmöbler och snirkligt mönster på kakelplattorna. Bara att sätta dem exakt rätt måste ha tagit betydligt längre tid än att sätta upp de vita plattor som vi har hemma hos oss.

Vad gör man om inte exakt samma kakel finns? Om inte samma stil på badrumsmöbler finns? Om man inte har kvar kvitto och kan bevisa att de verkligen var så dyra som man säger.

Det är rätt många frågetecken som finns kring detta. Vet att en av våra grannar fick beskedet att hon fick en viss summa att göra ytskikt för. Om summan inte räckte fick hon lägga extra pengar själv. Tanken är god men kommer då denna summa vara olika beroende på hur snyggt badrum man har?

Klart att det oroar något även om det visade sig att den stora rusten var några år framöver. Där föreningen är nu och renoverar har det visst varit någon slags vattenskada så hon har fått ”förtur”. Ska undersöka lite hur de resonerade kring hennes renovering. Klart att det är en fördel att få ett nytt badrum. Men om det blir sämre än idag kommer vi ju förlora på det. Om inte på annat så vid försäljningsdagen.