Flyttstädning  – mer än bara flyttstädning?

Att renovera är kul. Att städa efteråt är inte alls kul. Så den tjänsten har vi varje gång köpt in. Att säga att byggarbetarna städar efter sig är väll inte riktigt sant. De plockar upp saker som är större än en tändsticksask. Det är det enda. Så städning behövs. När brorsan flyttade anlitade hanStockholms Flyttstädning och frågan var om vi även kunde anlita dem för grovstädning. Det visade sig faktiskt så. Får nog säga att det var ett envist dumt val av namn av företaget. Visst – vi hittade ju rätt när han skulle flytta men hade vi inte anlitat dem tidigare för städning hade vi aldrig kommit på idén att ringa dem för storstädning. För visst erbjöd de även denna tjänst. Det var ju bara att fråga…

Men det verkar vara en trend i Stockholm att städföretagen preciserar sin verksamhet mot en enda sorts städning. Strykfritt som jag jobbat lite mot erbjuder exempelvis enbart hemstädning. Men när jag kontaktade dem visade det sig att de även erbjöd strykning, tvätt m.m. Så uppenbarligen så nischar de sig och erbjuder lite städtjänster utifrån det. Detta istället för att vara riktigt bred i sitt utbud.

Men är jag bättre själv? Mitt första företag döpte jag till Hummelgårds Filmverkstad. När jag sedan började skriva blev det helt annan inriktning. Fick betala några hundra för att byta namn. Det är alltså betydligt bättre att välja ett brett namn. Så mitt tips till Stockholms Flyttstädning blir – Byt namn , då hittar jag er lättare och ringer er oftare. Jag lovar – kanske.