Ett lakan – för två lakan?

Går jag på second hand kan jag köpa lakan för en selma. Går jag till IKEA behöver jag att Greta Garbo tittar upp ur plånboken. Nu har jag hittat exklusiva påslakan där man behöver ett par lakan för att betala. De säljs av The White Plot och jag få nog säga att jag inte direkt är deras målgrupp. Men samtidigt – skulle jag bli lovad att sova gott i åtta timmar en natt så skulle jag offra min högra arm. Att då ”bara” behöva betala ett par lakan är ju ett bra pris.

Nu har jag svårt att tro att exklusiva påslakan av satin skulle få mig att sova bättre. För det är knappast lakanen som skriker, vill ha mat, ska på toa och vaknar klockan fyra på morgonen för att se barntv….

Samtidigt kan jag inse lyxen. När man kommer till hotell med riktigt sköna sängkläder. När barnen är hos farmor och farfar och man kan krypa ner i en nybäddad säng. Då kan jag njuta av dessa exklusiva produkter. Men det blir då ett sammanhang. Allt handlar ju om att man får barnvakt, att man har pengar till hotellnatten och tiden som ger en paus i vardagen.

Jag är inte målgruppen men jag kan se var den är. De som renoverat klart hemmet, har barn som flyttat hemifrån (eller blivit lite större) och som gärna njuter någon timme extra i sängen en morgon, oavsett om det är helg eller vardag.

En dag kommer jag komma att bli medlem i den målgruppen. Då kanske jag skriver och utvärderar dessa lyxiga produkter. Till dess nöjer jag mig med att somna om någon timme innan nästa toabesök, mardröm eller annat som hackar upp sömnen.

Åtta timmars sömn på sängkläder av satin – ja den tiden kommer också i livet. Om ett par år.