En vecka med kilt – Ett test

För att göra en längre historia lite kortare så ska jag nu gå i kilt en vecka. Kanske det mest udda arbetsplagget på marknaden. Blåkläder har en kollektion av kiltar och den svarta hantverkarkilten har nu kommit i min brevlåda (nej, inte sponsrat av Blåkläder). Så nu är det upp till mig att dra på mig ett plagg som jag hittills enbart förknippat med Braveheart. Visserligen rätt bra film och en cool personlighet som är huvudrollsinnehavare men det är i annat land och annan situation. Själv känner jag mig nästan naken – trots att skillnaden mot att ha arbetsshorts är minimal.

I en vecka, medan jag sätter upp mellanväggen i källaren, ska denna kjol (ursäkta kilt…) vara mitt plagg på nederdelen av min kropp. I nästa inlägg kommer jag utvärdera kilten.

Egentligen är det inte någon skillnad mot ett par shorts. Den har fickor, hammarhank och skyddande tyg. Det enda som skiljer är att den är öppen där benen vanligtvis är. Det är helt enkelt en kjol i skyddande tyg och fickor- eller?

Jag har svårt att se skillnaden om det är en kilt eller kjol. Och kanske är det just detta som gör att jag har svårt att ta till mig plagget. Men man ska inte döma efter utseende. Så jag ger kilten en vecka. Eller rättare sagt – jag måste ha på mig den en vecka. För målet är att utvärdera den rättvist. Är det en fördel att plagget är luftigare? Skyddar det på samma sätt som byxan? Vad händer när jag ställer mig på knä? Hur fungerar fickorna osv. Framförallt – kan jag känna mig bekväm i den. Jag är nog lite konservativ när det kommer till arbetskläder…

Sen finns som sagt en lite längre historia bakom detta plagg och varför jag ska gå med bara ben under sju dagar. Men den förklaringen tar jag någon annan gång – kanske….