Även brorsan ska renovera

När det börjar bli klart här hemma så börjar nästa projekt. Brorsan har precis köpt ett hus i Stockholm och ska renovera badrummet både uppe och nere. Ett i taget förstås så han har tillgång till toa och dusch under hela renoveringstiden. Det kommer bli grymt snyggt – han har redan valt kakel och inredning. Just att det kommer bli snyggt och fräscht har gjort att vi kommit på vad vi ska ge honom i inflyttningspresent  – ett abonnemang på hemstädning.

Vi märkte när vår renovering var klar att vi överlag ville hålla lite finare i hemmet och det gäller säkert för han också. Så sagt och gjort – Vi gjorde en enkel och snabb sökning på nätet på Hemstädning Stockholm och det var minst sagt inte bara ett företag som ville erbjuda denna tjänst.

Helt enkelt blev det inte att välja. Prismässigt var det ungefär samma pris på de flesta företag. Strykfritt.se erbjöd provstädning för 95kr/timmen men samtidigt är det ju det ordinariepriset som främst är intressant. Här låg de på 145kr timmen. Även flera andra företag hade ett pris på ca 150kr timmen för hemstädning i Stockholm. Detta förstås efter att RUT-avdraget är draget.

Det var just detta med RUT som gjorde det lite mer komplicerat. Vi kan ju inte dra RUT-avdraget på oss när vi ger bort en städning som utförs i en annan bostad. RUT-avdraget går att använda sig av på sin egen bostad eller sina föräldrars (det sista lärde jag mig häromdagen). Så om han ska få tillgång till rabatten så måste han själv dra RUT-avdraget. Inte lika spännande då eftersom han då ser hur mycket vi köpt hemstädningen för.

Att ge presentkort skulle vara ett alternativ – men lika kul är det inte.

Så det blir en följetong detta. Ska ringa upp något städföretag och höra om de har någon lösning.

Posted in: Efter Renovering

Like The Shabby…

Posted on February 9, 2015

I dagarna fick frugan hem ”Gård och hem”. En tidning som jag själv bläddrar igenom på två-tre minuter. Brukar inte fastna för speciellt många reportage och dessutom är det för mycket fokus på inredning, inredning och därutöver reklam. Men det är just inredningen och hon fastnar för. Nu ska sommarstugan byggas om, inredas och fixas till. När hon visar bilderna på hur det ska bli får jag nog säga ”I lika that Shabby Chic”.

Inredningsstilen med starka inslag av lantlig stil, lite antikt och med fokus på vitt kan till och med jag imponeras av. Det blir så mjukt gammeldags på något sätt.

Inte för att jag skulle klara av att ha det här hemma. Blir för mycket ”av det goda” och för många detaljer. Men i stugan skulle det fungera riktigt fint. Torpet är från början av 1800-talet så den lantliga stilen finns redan i väggarna.

Stugan består av ett stort vardagsrum och ett litet sovrum. Det är främst det stora vardagsrummet vi är i eftersom sovrummet är på ca 6 kvadrat. Det är även här som möjligheterna finns. Gäststugan kommer vi nog låta vara som den är än så länge. Ingen har ju sovit över än…

Blir det Shabby Chic i badrummet också? Ja, det beror på hur man ser på det. Vi gillar att sätta ord på dasset som gör det lite ”större” än vad det är. Så ”badrummet” kommer att få en stor del av Shabby. Absolut. Här finns möjligheten att leka lite extra med små detaljer och prylar. Taket lades om förra året och tapetseringen blev även klar. Lite roligt att tapet fanns kvar sedan mitten av 50-talet. Så redan där har vi tagit första steget. Nu är det bara att köpa in en del prylar och detaljer att ”pynta” med. Men det får frugan ta hand om – jag är ju inte intresserad av inredning.