Att hitta inspiration till badrummet

När det är dags att renovera badrummet måste man hitta inspiration till hur det nya rummet ska bli. Ska man ha kakel eller badrumsmatta? Ska man ha moderna möbler eller klassisk inredning? Det finns flera vägar att gå för att hitta denna inspiration. Här är några av de vägarna.

  1. Bloggar

Att läsa bloggar där folk skriver om sina egna renoveringar är ett väldigt personligt sätt att få inspiration. Det roliga är att de inte bara lyfter fram positiva och glada sidor (så som inredningstidningar gör) utan man kan känna igen sig när de spottar och svär över de problem som kan dyka upp. Här finns även möjlighet att i steg för steg följa processen från planering till färdigt badrum.

  1. Tv-program

Nästan varje kanal har idag minst ett inredningsprogram. Allt från de som enbart handlar om inredning och design till de där de bygger om hela hus. Att bygga och inreda verkar vara ett stort intresse hos många då det både är stort utbud av tidningar och TV-program inom detta område.

  1. Vänner och bekanta

En stor fördel är om man kan gå till grannar och bekanta som bor i hus med samma planlösning som en själv. På så vis kan man se hur de har gjort om badrummet och vad som är praktiskt möjligt. För visst kan man få inspiration från tv-program, tidningar och bloggar men det handlar ju även om att ombyggnationen ska fungera i det hus man bor i. Fråga gärna vännerna även om de är nöjda och vad de skulle vilja ändra på.