Värmen ska upp – Kylan ner

Idag är det 14 minus – igen. Kylan kom verkligen och bet tag i landet efter julledigheterna. Vi sitter inne och planerar kommande renoveringar och projekt istället för att vara ute och frysa. Igår var vi i backen och åkte pulka med några vänner. Backen som ligger precis på väg ut mot vår sommarstuga vilket självklart fick tanken ännu en gång att gå till att det vore mysigt att komma ut på vintern.

Vi har bestämt att det blir insats till sommaren. Då kommer vi att kunna få upp värmen ordentligt under höstarna och vårarna. Om värmen stannar kvar… Stugan läcker  minst sagt som ett såll. Det är bara att känna med händerna kring fönstrena så inser man snabbt att några ytterligare ventilationsluckor knappast behöver skapas. Snarare tvärtom.

Vi måste därmed jobba med att hålla värmen kvar. Vad kostar det? Ingen aning men det känns dyrt. Men lägger vi 30.000kr på en insats så bör väll inte de vara lika dyrt att byta tre fönster. Men vi har egentligen ingen aning. Så för att få lite tips om vad vi bör tänka på och vad det skulle kostar kommer vi be om en gratis besiktning. Frugan hade läst att flera fönsterföretag kunde komma ut gratis och ge offert. Precis som när vi renoverade badrummet alltså. Så varför inte låta dem komma när det inte kostar något.

Första företaget som är inbokat är Mockfjärds och vi tänkte kontakta 3-4 företag för att få en helhetsbild. Mockfjärds får komma först så lär vi oss lite vad vi ska tänka på och så jobbar vi vidare från det sen.

Hörs när vi fått första offerten.