Offerten då?

Så var det där med att ta in offert från badrumsfirmor. Inte helt enkelt kan vi säga efter två olika tillfällen. Det andra tillfället var ju visserligen något enklare eftersom vi visste att vi skulle ha platsmatta och det var ju inte speciellt många som la in sånt. Rättare sagt fick vi snarare leta företag än rada upp dem för jämförelse.

På det första badrummet som vi skulle få renoverat var det kakel och då var det sex firmor som kom ut. Alla ville komma och diskutera och se badrummet innan de kunde ge en offert och eftersom det var gratis så fick de göra så. Lärdomen vi snabbt drog var att vi skulle varit mer insatta i hur vi ville ha det och vad vi var beredda att göra själva.

Det slutade med att en firma lämnade offert gällande att vi själva skulle ta bort skräpet. En annan att vi skulle riva en vägg osv. Med andra ord blev det riktigt svårt och omständigt att jämföra offerterna sedan. Vilken var egentligen mest prisvärd.

Även om det inte är någon vetenskaplig studie bakom det hela så valde vi bort de som lämnade in offerter som såg slarvigt gjorda. Det kändes som om att de inte skulle göra ett bra jobb om de inte ens kan ge en snygg och rak offert. Sen valde vi bort ett företag eftersom de var så mycket dyrare än de andra.

Slutligen valde tre företag bort sig själva. De kom aldrig in med någon offert vilket tyder på att de inte ville ha jobbet. Men varför inte då säga att man har fullt istället för att vara helt tyst. Kan ju knappast rekommendera en badrumsfirma som inte hör av sig när man trots allt har frågat dem en fråga om pris.

Så inför nästa renovering vet vi att vi ska vara noggrannare, även följa de mallar som faktiskt finns att ladda ner (Bland annat på Viivillas hemsida). Men man lär så länge man lever – sen blir det svårt.