Kusten är klar – Rusten är klar

Så tackar hantverkarna för sig och man behöver bara vänta in en faktura. Vi kan med härliga steg gå in i vårat nya badrum för att njuta av renoveringen. Njae – så enkelt är det inte. Idag tänkte jag fokusera på efterarbetet.

För det första – Någon städning ska man inte förvänta sig av arbetarna. De grovstädar visserligen efter sig men att anse att det är nog är lite väl magstarkt. Här behövs de en rejäl städning för att det ska bli helt klart. Som jag ser det finns det flera alternativ. Antingen gör jag det själv eller så anlitar jag ett företag. För mig är valet enkelt – jag gör det inte själv. Så då kvarstår frågan vilket företag som ska anlitas – och vilken tjänst?

Har svårt att tro att det ingår i en vanlig ”hemstädning”. Det blir nog snarare en grovstädning likt flyttstädning som behövs. För det räcker ju knappast med en dammvippa och en enklare dammsugare för att ta bort byggdamm, grus och liknande. Har läst någonstans att just byggdamm inte ska dammsugas med vanlig dammsugare eftersom det kan förstöra filtret. Så jag letar efter nått flyttstädningsföretag. De borde väll kunna städa sådant.

För det andra – Nu börjar inredningen. De har visserligen satt allt på plats och gjort det snyggt. Men det är ju bara porslin, krokar och skåp. När det kommer till de ”mjuka” detaljerna har vi väntat. Man måste ju få en känsla först för hela rummet och vad som passar där. Blir en vända till IKEA där allt från blommor till små snäckor ska köpas in.

För nu ska det bli snyggt – och det ska hållas snyggt! Det ena något lättare än det andra. Men går det inte själv får väll städfirman återkomma någon gång. Det visar sig.