Inte gör jag det själv inte…

Sommar och sol ! Kanske inte sommar än men äntligen kommer solen fram och vi börjar planera sommarens aktiviteter. Som vanligt blir det mycket tid i stugan. I år blir det dags att göra klart dasset så visst, en viss badrumsrenovering skulle man väll kunna kalla det J. Det bygget ska vi nog klara av själva då det handlar om att spika upp innertak och måla lite.

Däremot väntar ett större arbete som vi knappast kan klara själva. Till största sannolikhet ska det installeras en värmekälla – troligtvis en insats. De kostar ca 12.500kr men det sägs att installationen ska kosta lika mycket. Egentligen hade vi tänkt att vänta med detta fram till nästa sommar då vi la en del på renoveringen förra året. Men vad sägs om att ROT-avdraget ska ändras? Aj aj aj. Om det går igenom kommer kostnaden för renoveringar bli dyrare. Från att idag få dra av 50% ska det sänkas till 30%. Så det är bara att tuta och köra.

Ska vi ändå ha ut en snickare (?) till stugan för denna installation får han lika gärna bygga klart dasset. Det var en lärdom sedan förra gången – Ta hjälp det går betydligt fortare.  De gör ju det på 1 timme som jag gör på 5. Men att få en snickare att åka ut bara för dasset är ju ”skitdyrt”.

Så då står vi ännu en gång inför att få tag på någon hantverkare. Förra gången tog det flera månader att hitta någon som hade tid. Den här gången kanske det är dags att testa något nytt. Är det någon som testat www.anlitahantverkare.nu? Ytterligare en sådan där tjänst där man gratis får skicka iväg förfrågan och får svar från olika hantverkare efter en stund. Jag gillar idén även om det uppenbarligen är stor skillnad mellan de olika sidorna. Men visst – har ju nu några månader på mig så kan testa i alla fall. Återkommer med resultatet om vem som ska få skitjobbet att renovera dasset och sedan sätta in insatsen på köpet. Eller var det tvärtom?