Huvudsaken är huvudgaveln…

Under två år har vi gjort två stora renoveringar. Badrummet och sovrummet. Badrummet blev mest klassiskt vanligt. Sovrummet blev rätt annorlunda. Det är ju exempelvis inte alla som har en megaelefant på ena väggen. Dessutom är sängen hela 240bred. En trippelsäng. Fungerar utmärkt att få plats i oavsett om man ligger på längden eller bredden.

Utöver har vi ingen sängavel. Där kan jag nog säga att vi valde fel väg att gå. Det framförallt när det kommer till att ha huvudgavlar eller inte. Vi valde en enkel lösning med att sätta upp tyg som hänger där man har huvudena. Det hänger fritt som en gardin och det kanske är snyggt. Men det är inte alls funktionellt. För det första är det lätt att ”fasta” i det när man sover och för det andra blir det lätt fettfläckar ändå i längden. De skyddar inte i och med att de är rörliga som en gardin är.

Så vi har börjat snegla lite på sänggavlar.  Har fått en hel del nya idéer när jag såg en modell på huvudgavel från Azdesign. Har aldrig tänkt förr att man kan tyggavel. Alltså gaveln är av trä men sedan är det mjuka tyger/kuddar på gaveln. Lite orientaliskt men det måste ju vara grymt skönt när man ska sitta och äta frukost. Då behöver man ju inte luta sig mot den hårda väggen.