Duschvägg eller annat alternativ?

Ja då kom man fram till den eviga badrumsfrågan. Ska jag ha duschvägg, duschkabin, badkar eller annan lösning? Badkar är det allt fler som kastar ut och väljer duschalternativ och vi blir en av dem inom kort också. Men sen då? Valen är många.

I ett större badrum hade det varit snyggt med enduschvägg av glas. En vägg som skiljer av badrummet i mitten och skapar en större duschmöjligheter. Inte bara för att man kan vara två samtidigt där inne utan även för att barn lättare kan leka i en balja eller så. Men samtidigt tar det betydligt större plats.

Duschkabin har jag inte varit speciellt förtjust i någon gång. Det ser stort och bräkigt ut och dessutom kommer ju vattnet ut i alla fall oavsett om man håller dörrarna stängda eller inte.  Kabinen är bra i de fall som man inte har kakel och lika säkert våtrum. Men nej tack, inte i ett fint kaklat och relativt stort badrum.

Så då återtår duschhörnan. Så hade vi på förra stället och det finns stora fördelar. Två ”svängdörrar” av glas som skapar en ”duschavdelning” och som man lätt kan öppna och stänga. Inte alls lika klumpigt som en duschkabin och samtidigt lite mer flexibel än en duschvägg.

Så lösningen blir nog glasdörrar igen. Men bestämt mig har jag inte gjort ännu. Vi är ju trots allt fler i familjen som har åsikt och är det den yngsta som ska få bestämma kommer badkaret att få vara kvar. Klart han tycker det är roligare att bada i ett badkar än i en balja.