Det ofärdiga förrådet blir ett badrum

Min kollega lät bygga sin villa genom ett känt husföretag. Hon och hennes make tog vara på chansen att själva bygga och inreda sin övervåning. Man kan enkelt säga att de fick precis som de önskade. Maken fick ett stort kontor och ett luftigt allrum och de båda barnen fick var sitt rymligt barnrum i vardera gavel på huset. Allt som allt blev de mycket nöjda, förutom med en enda detalj – det extra rummet, som glömdes bort.

I planritningen över övervåningen de skissat fram fanns nämligen ytan för ytterligare ett rum: Ett eventuellt badrum eller ett förråd. Det var ju valet som ledde fram till att det nästan inte blev varken eller. Det blev en tom yta som visserligen användes som ett förråd, men som aldrig organiserades som ett riktigt förråd då tanken fanns att man så småningom troligtvis skulle bygga om det till ett extra badrum.

I takt med att barnen växte ökade snart badrumsönskan och i förra veckan berättade min kollega att hon just öppnat dörren till det ofärdiga rummet för att föreställa sig badrumsinredning där inom snar framtid. Jag tipsade henne att kolla in Aspenbad för att få en bättre föreställning kring olika badrumsmöbler som skulle passa, så som skåp, speglar och förvaring.

Hon vet ännu inte om det ska bli dusch eller badkar, ett takfönster eller takkupa, men genom att studera badrumsinredningar får hon hjälpa att visualisera sin tanke till en önskan. Man får hoppas att hon kommer kunna presentera några önskemål till de snickare som ska besöka henne i nästa vecka för att se över de arbetsinsatser som behövs och för att de ska kunna skriva en offert över sin del av arbetet.

Eftersom byggprojekt är ett intresse kommer jag följa badrumsprojektet, kanske kan vi få tips och idéer inför våra egna framtida byggutmaningar.