Billiga byggvaror

Läste häromdagen om en person som renoverat sitt badrum för lite drygt 600kr. Betydligt mindre än vad vi lagt ut – på handfatet. Det var en intressant person som hade bestämt sig för att renoveras så billigt som möjligt och därmed tog gratis material som många andra hade slängt.  En bra tanke ur miljöaspekt om inte annat.  Men det gav också mig en sporre att försöka hitta rabatter och reor för att på så vis pressa priset. Och visst är det möjligt.

När vi genomförde vår förra badrumsrenovering började vi köpa inredningen hela sex månader innan vi på började renovering. Lyckades köpa en duschblandare starkt rabatterad och färgen kunde köpa med 20% rabatt eftersom vi väntade till det genomfördes en kampanj.

Kan dela med mig av några tips för att hitta de biligaste vägarna.

För det första handlar det om att vara ute i god tid. Det är A och O när man letar extrapriser och rabatter. Har man tid på sig är det bara att vänta till det genomförs någon kampanj eller om ett företag går i konkurs. Vid det sistnämnda kan man göra riktiga fynd men får då komma ihåg att man inte har någon bytesrätt eller garanti.

För det andra handlar det om att våga pruta. Inte kanske på en enda pryl men om man ska köpa mycket till renoveringen på samma ställe ska man i alla fall fråga om mängdrabatt.

För det tredje ska man absolut inte vara trogen ett företag. Det är bara lathet att handla allt på samma ställe bara för att det går fortare. Det går visserligen fortare men man blir av med pengarna fortare. När jag bygger köper jag helst byggmaterial på byggmax och därefter åker jag till K-rauta och kompletterar. Så ska man även göra med badrumsartiklar. Åk dit det är billigaste och komplettera. Men ta det lugnt och spana länge – det är då man hittar fynden.