Att blanda och ge

Då drar det ihop sig för resan till Stockholm. Brorsan har flyttat in och som jag skrev i förra inlägget är även inflyttningspresenten klar. Så nu ska vi ner och börja ordna med badrumsrenoveringen. Eller – någon renovering ska vi ju inte göra utan det gör ju badrumsfirman. Men vi ska hjälpas åt att välja all inredning. Allt från toalettstol till duschblandare och handfat.

När vi renoverade hos oss landade vi att köra lite budget. Brukar bli så när vi gör om hemma. Men brorsan har en helt annan budget än oss och det viktigaste brukar vara estetik och funktion än pris. Och med det i åtanke så är jag starkt inne på att han ska ha inbyggt – så mycket som möjligt. Att toaletten sitter mot väggen och att duschen är inbyggd i väggen.

Visst – det kostar en hel del extra, men det blir grymt snyggt. Nu varierar visserligen priset beroende på var man köper det, kvalité och design. Men när vi kollade på hos en av de större firmorna i branschen, VVSochBAD, låg priserna på ca 15-25.000.

Det jag känner mig lite tveksam till är säkerheten. Tvekar inte en sekund på att kvalitén i duschblandare och slangar håller men att ändå dra dem bakom en vägg av kakel känns något fel. Vad händer om jag vill byta, om något skulle behöva repareras. Försäkringsbolagen gillar ju ”synliga” rör av en anledning. Men det där får de förklara när vi åker ner till någon butik i närheten.

Sen kommer vi till frågan om han ska köpa inbyggnadspaket eller inbyggning via lösa delar. Där vet jag var det kommer att sluta. Han vill alltid ha det på sitt sätt och bygga ihop sakerna själv. Det kommer bli ett ihoplock av bit för bit. Precis som han vill ha det.

Så var det då toalettsitsen. Här blev det i alla fall lite lättare. Älskar när hemsidor är uppbyggda med filtreringfunktioner så man hittar exakt den badrumsinredning man är ute efter.. Inte bara för att man hittar lättare det man söker utan även för att man lär sig skillnaderna på de olika produkterna. Filtreringen berättar att man ska tänka på producent, material, Mjuk stängning, Färg, Pris och Quick Release. Lite kul ändå att företaget som har just denna hemsida har satt pris 0-100.000kr. Vem väljer att köpa en toalettsits för dom summorna?

Vi har tittat lite på varsitt håll och kommit fram till att det troligtvis blir en Gustavsberg för runt tusenlappen. Inte i närheten av 100.000kr alltså…

Vi hörs när renoveringen kommit igång.